دستورالعمل پذیرش منابع اهدایی در مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان
یکشنبه، 18 شهریور 1397
یکی از روش های مجموعه سازی و تامین منابع کتابخانه، دریافت منابع اهدایی است. هدایا شامل منابعی است که داوطلبان بدون پرداخت هزینه به کتابخانه اهداء می شود. این منابع می تواند توسط اشخاص حقیقی، حقوقی، ناشران، پدیدآورندگان، صاحبان کتابخانه شخصی و غیره به کتابخانه دانشگاه اهداء شود. اخیراً، به دلیل توجه خاص و حمایتی اهداکنندگان به مقوله آموزش و تقویت منابع کتابخانه ای، کتب زیادی به کتابخانه دانشگاه اهدا گردیده است. ولی متاسفانه کتابخانه مرکزی دانشگاه به دلیل محدودیت فضای فیزیکی، همچنین مهم تر از همه به دلیل کمبود نیروی انسانی متخصص جهت آماده سازی منابع اهدایی قادر به نگهداری همه کتب اهدایی نمی باشند. بر همین اساس، دریافت منابع اهدایی بر اساس خط مشی مجموعه سازی به شرح زیر انجام می گیرد.
شرایط پذیرش منابع اهدایی:
1.    ارائه فهرست کامل کتب (در فرم های ویژه ای که توسط کتابخانه مرکزی تعبیه شده و پیوست می باشد  (جهت دریافت کلیک کنید)) قبل از اهداء توسط اهداء کننده جهت بررسی و تایید توسط کارشناس کتابخانه و یا در صورت لزوم تاییدگروه آموزشی ذی‌ربط.
2.    جدید بودن تاریخ انتشار کتاب خصوصاً در مورد کتاب های علمی و تخصصی که حتی الامکان از تاریخ انتشار آنها کمتر از 7 سال گذشته باشد.
3.    تکراری نبودن عناوین کتابهای اهدایی با کتابهای موجود در کتابخانه، به جز کتابهای که متقاضی فراوان دارد و مورد نیاز است.
4.    دارا بودن ظاهر فیزیکی مناسب به شکل یک کتاب مجلد کامل ( عدم پارگی، حاشیه نویسی، فرسودگی و ...) به استثنای کتابهای نفیس و نایاب.  لذا منابع اهدایی باید به شکل کتاب بوده و به صورت جزوه و یا اوراق پراکنده نباشد.
5.    متناسب بودن و همخوانی موضوع کتاب ها با  رشته های تحصیلی دانشگاه و جامعه دانشگاهی از نظر رده سنی و سطح خوانایی و ...
6.    عدم تعیین شرایط ویژه از طرف اهداء کننده و واگذاری اختیار به کتابخانه برای نگهداری یا اهداء منابع اهدایی یا اهدا به سایر ارگانها و یا کتابخانه های دانشگاهی.
7.    منابع اهدایی با موضوع علوم انسانی و کتب عربی با داشتن شرایط فوق الذکر به کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی اهدا شوند.

منبع: بخش سفارشات و مجموعه سازی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه کردستان