واگذاری 350 هکتار از جنگلهای بلوط زاگرس به عنوان جنگل پژوهشی و آموزشی به مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی
یکشنبه، 7 مرداد 1397
دکتر احمد ولی‌پور رئیس مرکز پژوهش جنگلداری در این باره گفت: در راستای اهداف پژوهشی و آموزشی دانشکده منابع طبیعی و مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی، ایجاد یک ایستگاه تحقیقاتی و آزمایشگاه طبیعی در شهرستان بانه از دو سال پیش در دستور کار قرار گرفت. با هماهنگی ریاست محترم دانشگاه کردستان، سازمان برنامه و بودجه و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، مدیر مرکز پژوهش به عنوان نماینده دانشگاه در این زمینه معرفی شد. پس از بازدیدهای مکرر به همراه کارشناسان منابع طبیعی و بررسی گزینه‌های مختلف سرانجام جنگلهای حوزه روستاهای کوپیچ و سویرو در ابتدای جاده سردشت برای این منظور انتخاب شد. با توجه به اهمیت حضور و پذیرش مردم محلی، جلسات جداگانه‌ای با دهیاران، اعضای شورای اسلامی و ساکنان روستاها برگزار و اهداف و مزیتهای ایجاد جنگل پژوهشی توضیح داده شد که خوشبختانه این مساله با اقبال مردم محلی مواجه شد. در گام بعدی طرح توجیهی ایجاد جنگل پژوهشی تهیه و به اداره کل منابع طبیعی ارسال شد و با نظر مثبت مدیر کل و کمیته فنی به تصویب رسید.
به گفته ولی‌پور؛ جنگل پژوهشی آموزشی کوپیچ با مساحت 350 هکتار فرصت مناسبی برای متمرکز نمودن پژوهشهای دانشگاهی، جمع‌آوری داده‌های بلندمدت و اجرای طرحها و پیاده کردن الگوهای حفاظت و بهره‌برداری علمی و فنی از جنگلهای زاگرس است. پیشینه وجود چنین آزمایشگاه‌های طبیعی در کشورهای پیشرفته به بیش از 100 سال می‌رسد در حالی که در کشور ما توجه کمی به این امر شده است. وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و مشارکت دانشگاه، دستگاه‌های اجرایی و مردم محلی یک جنگل مدل چندمنظوره در منطقه ایجاد گردد.

منبع: مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی

از ابتدا 9120458