پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان تنها پژوهشکده رسمی و مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه کردستان‌شناسی و کردپژوهی
سه‌شنبه، 22 اسفند 1396
پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان تنها پژوهشکده رسمی و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه کردستان‌شناسی و کردپژوهی و دارای بزرگترین کتابخانه کشور در این حوزه است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، مرکز پژوهش‌های کردستان‌شناسی در سال 1379 تأسیس و در سال 1395 از مرکز  به پژوهشکده کردستان‌شناسی ارتقاء یافت. این پژوهشکده دارای سه گروه پژوهشی زبان‌شناسی و ادبیات کردی، تاریخ و فرهنگ کردستان و مطالعات راهبردی و توسعه کردستان است.
از جمله ویژگی های شاخص پژوهشکده کردستان‌شناسی حضور 21 پژوهشگر پاره‌وقت (هیئت علمی) در گروه‌های پژوهشی پژوهشکده و  فعالیت‌ و مشارکت پژوهشگران مستقل و آزاد در این واحد تحقیقاتی آموزشی است.
از جمله اهم آثار و فعالیت‌هایی که توسط پژوهشکده کردستان شناسی صورت گرفته می توان به چاپ و نشر 36 عنوان کتاب، ارائه موفقیت‌آمیز 25 طرح پژوهشی،  برگزاری 5 همایش ملی و بین‌الملی، برگزاری 7 کارگاه آموزشی و هم‌چنین طرح و ارائه 21 نشست و سمینار علمی، بزرگداشت 3چهره‌ دانشگاهی و مفاخر فرهنگی و در نهایت ارتباطات علمی و پژوهشی با بیش از 280 پژوهشگر در داخل و خارج از دانشگاه کردستان اشاره کرد.
گفتنی است، چاپ و رونمایی ‌»فرهنگ دانشگاه کردستان» در چهار جلد و به شیوه‌ی کردی- کردی- فارسی، به سرپرستی استاد ماجد مردوخ روحانی، چاپ و رونمایی جلدهای سوم و چهارم از مجموعه کتب «مشاغل قدیمی سنندج» تألیف استاد فریدون حسین‌پناهی،  چاپ کتاب «ترانه‌های کار در فولکلور و ادب شفاهی کردی» تألیف دکتر حسین محمدزاده و چاپ ویراست جدید «زبان و ادبیات کردی برای دانشجویان کارشناسی» نوشته‌ی دکتر بختیار سجادی و مظهر ابراهیمی از دیگر برنامه های در دست اقدام این پژوهشکده است.

منبع: روابط عمومی