گزارشی از نشست «عارضه یابی ارتباط صنعت و دانشگاه»
چهارشنبه، 13 دی 1396
گزارشی از نشست «عارضه یابی ارتباط صنعت و دانشگاه»
روز چهارشنبه مورخه 6 دی 96 ساعت 15 الی 17:30 در محل تالار فردوسی دانشکده علوم انسانی نشستی با عنوان عارضه یابی ارتباط صنعت و دانشگاه با حضور تعدادی از دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه کردستان، مهمانانی از بخش صنعت بویژه کارخانجات بزرگ استان (با اشتغال اسمی بیش از 100 نفر)؛ آقای مهندس شریفی مدیرعامل سقز سازی کردستان (ون)- آقای دکتر عزتی مدیر توسعه و صنعتی سازی کارخانه لاستیک بارز کردستان- آقای مهندس نقیب زاده کارشناس و نماینده شرکت پتروشیمی کردستان برگزار گردید. در این پانل که با حضور آقای دکتر بیورانی معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه و آقای دکتر عیدی رئیس مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه انجام شد، آقای دکتر فرورش عضو کمیته کارآفرینی دانشگاه به عنوان مجری پانل، طرح سوالات و هدایت جلسه را برعهده داشتند.
در ابتدای جلسه، دکتر عیدی ضمن خیرمقدم به مهمانان و حضار جلسه، به دلایل و اهداف این نشست با اشاره به اینکه لازمه برقراری ارتباط بین دو نهاد صنعت و دانشگاه شناخت کامل از ظرفیتها و درک درست از توانمندیها و شناخت مشکلات یکدیگر است به بیان برنامه کلی زمانبندی پانل پرداختند. درخلال جلسه،  آقای مهندس شریفی ضمن بیان تجربیات خود از چگونگی شکل گیری و راه اندازی شرکت ون،  آمادگی خود را برای بازدید مسئولین دانشگاه از کارخانه و انجام کارآموزی دانشجویان اعلام نمودند و همچنین مطرح نمودند تحقیق و توسعه بر روی محصولات و ترکیبات جدید همواره مورد توجه این شرکت بوده و دراین راستا از پایان نامه های دانشجویی حمایت می کنند. آقای دکتر عزتی نیز با اشاره به مباحث دانشگاه کارآفرین، مطرح نمودند برای بهره گیری از مشاوره و کمکهای فکری دانشگاه می بایست ابتدا اساتید دانشگاه و دانشجویان با صنعت مورد نظر ( از جمله صنعت لاستیک) آشنایی اولیه و لازم را پیدا کنند تا در ادامه با تشکیل تیمهایی از دانشگاهیان بتوان به مشکلات و سوالات جدید پیش روی صنعت با عقد قراردادهایی پاسخ دهند.
ایشان همچنین بدلیل اینکه مسئولیت کلینیک صنعت و سرمایه گذاری استان را بر عهده دارند، تاکید نمودند توجه به مساله مدیریت منابع انسانی نیز می بایست مورد توجه مدیران بنگاههای تولیدی خدماتی قرار گیرد. آقای مهندس نقیب زاده نیز با توجه به شرایط کارخانه بزرگی نظیر پتروشیمی کردستان بیان نمودند عناوین پژوهشی مدنظر هر صنعتی می بایست از دل مشکلات و مسائل مبتلا به آن صنعت ( از جمله کارخانه پتروشیمی) بیرون بیاید و همچنین فارغ التحصیلان دانشگاهی در محیط کار و صنعت، تجربیات عملی لازم را بتدریج کسب خواهند نمود.
آقای دکتر بیورانی نیز با اشاره به اهمیت فراوان مباحثی نظیر پژوهشی تقاضا محور، به تجربیاتی از کشور های توسعه یافته و صنعتی نظیر ژاپن در حوزه ارتباطات صنعت و دانشگاه اشاره کرده و از برخی ارتباطات ناسالم و عدم تخصیص بودجه برخی شرکتهای دولتی که به امر پژوهش های کاربردی می بایست اختصاص داده شود انتقاد نمودند. ایشان همچنین به پتانسیل ها و توانمندیهای علمی دانشگاه کردستان بدلیل جامع و مادر بودن آن اشاره کردند. برخی از حاضرین جلسه نیز سوالاتی مطرح نمودند و پیشنهاداتی بصورت مکتوب و شفاهی نظیر اطلاع رسانی های فراگیرتر از طریق صدا و سیما، سایت و بنر در مورد این قبیل جلسات بدلیل مفید بودن آنها برای جامعه دانشگاهی علاقه مند مطرح نمودند. درخاتمه ضمن اهدا لوح از مهمانان جلسه تقدیر بعمل آید و مقرر گردید نشست های عارضه یابی ارتباط صنعت و دانشگاه با حضور سایر متخصصان و مدیران بخش صنعت همچنان تدام داشته باشد تا با همکاری و همراهی دانشگاهیان و بنگاههای تولیدی - خدماتی، فضایی مناسب برای ایجاد اعتماد و ارتباط هرچه قویتر دانشگاه با صنعت بویژه در منطقه کردستان فراهم شود.

منبع: مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه

سال جاری 1196573