معرفی واحد فناوری

شرح وظایف

• طراحی، مشاوره، اجرا، نظارت، پشتیبانی و مدیریت طرح‌‌های مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • تحلیل، طراحی، اجرا و مدیریت شبکه‌های رایانه‌ای و سرویس‌های مربوطه
  • مشاوره و پشتیبانی نرم‌افزارهای کاربردی و امور سخت‌افزاری
  • مسؤل نظارت بر کیفیت خطوط اینترنت و امور دیتا
  • پشتیبانی فنی امور مرتبط با آموزش‌های الکترونیکی
  • توسعه و پشتیبانی زیرساخت‌های شبکه‌ی دانشگاه
  • توسعه و پشتیبانی مدیریت اطلاعات
  • مشاوره و پشتیبانی فنی پورتال دانشگاه و نرم افزارهای مدیریت محتوی و وبسایت‌های مربوطه
  • مشاوره فنی با مراکز فناوری اطلاعات استان و کشور

دکتر محمد فتحی

11/5/99

ادامه دارد

واحد فناوری اطلاعات در سال 1372 تحت عنوان مرکز کامپیوتر فعالیت‌های خود را زیر نظر معاونت آموزشی و پ‍‍ژوهشی(دکتر پرویز رشیدیان) آغاز نمود. همزمان با تاسیس دانشکده فنی و پذیرش دانشجو در رشته کامپیوتر در سال 1374 با مدیریت آقای دکتر عبدالباقی رضازاده و با جذب دو نفر پرسنل آقایان حشمت‌اله سعیدی و هوشنگ رضاعی و با خرید 15 دستگاه کامپیوتر 486، فعالیت‌های آموزشی خود را بعنوان مرکز کامپیوتر به طور جدی‌تر ادامه داد.

در سال 1377با همکاری و مدیریت آقای دکترحبیب‌اله دانیالی با اخذ اشتراک یک خط X25 با سرعت  64 kb/s از شرکت مخابرات به شبکه اینترنت متصل شده و خدمات خود را افزایش داد. با توجه به نیاز روزافزون اساتید به سیستم‌های اطلاع رسانی، در سال 1379 با مدیریت آقای دکتر فردین اخلاقیان یک مرکز اطلاع رسانی با پهنای باند 128 kb/s از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران متشکل از شش سیستم جهت سرویس‌دهی اینترنت به اساتید راه‌اندازی شد که. در سال 1380 با توسعه شبکه داخلی دانشگاه، کلیه گروه‌های آموزشی دانشکده‌ها بصورت تمام وقت به اینترنت متصل شدند. در سال 1381 با همت معاونت محترم پژوهشی پروفسور عبدالله سلیمی  دانشگاه و به توسط آقای مهندس حشمت‌اله سعیدی، سرویس پست الکترونیکی اختصاصی با دامنه uok.ac.ir نیز راه‌اندازی گردید و پهنای باند اینترنت به 512 Kb/s افزایش یافت

در سال 81 (زمان ریاست دکتر عبدالحمید شیبانی)شبکه داخلی دانشگاه با ستون فقرات فیبر نوری و تجهیزات سیسکو  از جمله Core Switch 4000 و سوییچ‌های 2950 توسعه یافت و در سال 83 اولین وبسایت دانشگاه راه‌اندازی گردید.

در سال 1383 بااخذ اشتراک 2Mb/s از شرکت مخابرات و 512 Kb/s از مرکز فیزیک نظری پهنای باند اینترنت(بدون فیلترینگ) دانشگاه به 2.5Mb/s افزایش یافت.

در پاییز 1384 مرکز کامپیوتر به واحد فناوری اطلاعات تغییر یافت و آقای دکتر رحمت‌اله صادقی بعنوان مدیر فناوری اطلاعات منصوب گردید. و در بهار 85 با همکاری شرکت داده‌پردازان دوران طرح جامع امنیت شبکه دانشگاه پیاده سازی‌گردید که در راستای پیاده سازی این طرح سوییج‌های لایه سه سیسکو  و فایروال سخت افزاری FortiGate نصب گردید. در سال 85 اولین وب‌سایت پویای دانشگاه راه اندازی گردید و در سال 1386 پهنای باند دانشگاه به  Mb/s 4 ارتقا یافت.

در ابتدای سال 87 آقای دکتر شمس‌الدین احمدی به عنوان مدیر فناوری منصوب گردید. و برای توسعه فناوری اطلاعات در دانشگاه 6 نفر کارشناس بصورت پیمانی جذب گردید.

در بهار 87 به پیشنهاد گروه کامپیوتر ساختار مدیریتی دانشکده مهندسی مجزا گردید و این پروژه با همکاری شرکت به‌اندیش و  نظارت آقای مهندس حمید باقری پیاده‌سازی گردید.

در اوایل آبان 1387  پهنای باند اینترنت به  Mb/s  8 افزایش یافت و همپنین پورتال جدید دانشگاه  طی قراردای با شرکت داده پردازی دوران راه‌اندازی گردید و در همین راستا در هر یک از دانشکده‌ها و معاونت‌ها یک نفر بعنوان مدیر وب‍‌سایت منصوب گردید.

از آغاز مهرماه 89، سه ناحیه از دانشگاه تحت پوشش اینترنت بی‌سیم قرار گرفت  DNS داخلی دانشگاه تنظیم و راه‌اندازی شد و برای اساتید نیز فضای اختصاصی تحت آدرس دانشگاه با تفکیک آدرس دانشکده‌ها اختصاص یافت. راه اندازی سامانه تغذیه با امکان پرداخت الکترونیکی، سامانه جدید کتابخانه مرکزی، سامانه آموزش جدید (گلستان)، توسعه اینترنت بی سیم به نقاط مختلف دانشگاه از جمله خوابگاه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی، اتصال ساختمان‌های دانشکده فنی جدید با فیبر به شبکه دانشگاه و راه‌اندازی شبکه این ساختمان‌ها، ایجاد وبسایت‌های برگزاری همایش‌های دانشگاه تحت میزبانی و آدرس اینترنتی دانشگاه و افزایش سرعت اینترنت به 34 مگابیت در ثانیه در شروع سال تحصیلی 91-90 از اهم دستاوردهای فناوری دانشگاه از مهرماه 89 تا مهرماه 90 بود.

از اوایل پاییز 1390، آقای مهندس قاسم محمدی از اعضای گروه فناوری اطلاعات دانشگاه، سمت مدیریت را برعهده گرفتند. با توجه به نیاز روزافزون دانشگاهیان به خدمات جدید و بالابردن کیفیت خدمات تلاش شد از طریق پروژه ای جامع اصلاحاتی در زیرساخت شبکه و خدمات آن انجام شود که این فرایند در حال حاظر در حال انجام است.

از اوایل آذر ماه 1390، سه خوابگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی، یکی دانشکده‌های مهندسی   تحت پوشش شبکه وای‌فای  قرار گرفتند. در ادامه وب سایت بخش انگلیسی از نو طراحی و محتوای آن بروز شد. در ادامه پورتال بخش فارسی نیز مورد بازبینی قرار گرفته و اصلاح شد.

دز خرداد سال 91 مدیریت حوزه‌فناوری اطلاعات از سوی ریاست دانشگاه(جناب آقای دکتر جهانشیر امیتی) به آقای مهندس حشمت‌اله سعیدی سپرده شد و توسعه شبکه وای‌فای در خوابگاه‌های دانشجویی، افزایش بهنای باند اینترنت و تقویت زیرساخت‌های امنیتی در دستور کار قرار گرفت.
در پاییز 91 با خرید یک دستگاه Core Router MikroTik سرویس اکانتینگ اینترنت از NTTacPluse و ISA به IBSng تغییر یافت و تا پایان سال 92  تمام دانشجویان تحصیلات تکمیلی در خوابگاه به اینترنت وای‌فای دسترسی پیدا کردند.
در پاییز 92 پهنای باند اینترنت به 50 مگ افزایش یاقت و همزمان سرویس ایمیل نیز از MDaemon به Surgemail با لایسنس معتبر مهاجرت داده شد.
در سال 93 با قراداد با شرکت ارتباطات زیرساخت 50 مگابیت اینترنت به پهنای باند دانشگاه اضافه شد
در طی سالهای 93 و 94 سه نفر از کارشناسان حوزه‌ فناوری اطلاعات(آقایان حمید باقری، صلاح‌الدین بادمستی و خانم ژاله غفاری) دانشگاه را ترک کردند، برای رفع کمبود نیروی انسانی از بخش خصوصی کمک گرفتیم که از نظر قانونی مشکلات خاص خود را داشت. در سال 95 طی قراددی شرکت بومی ژیرو پورتال جدیدی را برای دانشگاه طراحی نمود و اطلاعات را موجود را به CMS  جدید منتقل نمود که این امر منجر به ارتقا رتبه دانشگاه در موسسات وب سنجی گردید و در آن روزها دستاورد مهمی محسوب می‌گرید.
 در سال 96 با همت ریاست دانشگاه(دکتر فردین اخلاقیان) همزمان با راه‌اندازی مرکز محاسبات سریع(HPC) و مرکز آموزش‌های مجازی پنج نفر کارشناس فناوری اطلاعات(مهندس کیوان قادری، مهندس رضا اصفهانی، مهندس شاهین صلوانی، مهندس رضا بهزادپور و مهندس مهران محمدی) که از بهترین‌ نیروهای خلاق استان بودند از طریق فرخوان عمومی، آزمون علمی و مصاحبه عملی (توسط تیم 8 نفره) به صورت قراردادی استخدام شدند.