رئیس دانشگاه کردستان:علم و فناوری شریان اصلی توسعه است/ بر نخبگان تکلیف است که جامعه را در مسیر صحیح هدایت کنند.
شنبه، 11 آذر 1396
رئیس دانشگاه کردستان، با اشاره به اینکه که امروزه راه کسب قدرت و ثروت از شریان علوم تجربی و فناوری گذر می‌کند، گفت: پژوهشگران، نخبان و فناوران از افراد اثرگذار جامعه‌ هستند، لذا بر آنان تکلیف است که جامعه را در مسیر صحیح توسعه و پیشرفت هدایت کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، «فردین اخلاقیان» امروز (چهارشنبه 8 آذر) در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برگزیده کردستان که در آمفی‌تئاتر مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، ضمن تبریک این روز به پژوهشگران و فناوران و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای راه علم و فناوری، اظهار کرد: بعد از انقلاب صنعتی و رنُسانس، قرن جدیدی پا بر عرصه گذاشت که مؤلفه اصلی آن «تجربه و علوم متکی بر تجربه» و یا گاهاً علوم پژوهشی بود.
وی افزود: پیشینه علمی کشور ما در تمامی ابعاد مختلف قابل استناد و از مباهات و افتخارات کنونی ما محسوب می‌شود.
رئیس دانشگاه کردستان، اهمیت شایان توجه علم را در کسب ثروت و قدرت یادآور شد و گفت: امروزه برای هر کشوری کسب ثروت و قدرت به یکی از الزامات و بدیهیات بدل گشته است.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم در این برهه از تاریخ، در جهان کنونی جایگاهی داشته باشیم که بتوان آن را حفظ و صیانت کرد، باید بر کسب قدرت و ثروت بر پایه علوم تجربی تمرکز کرد.
اخلاقیان ضمن یادآوری این نکته که کشورهای توسعه یافته در زمینه کسب علم و فناوری و سرمایه گذاری در آن پیشرو هستند، ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته راه برای فعالیت دانشمندان و پژوهشگران همواره می‌شود تا آنان هر چه سریعتر مؤلفه علم و فناوری را کسب کنند.
وی اظهار کرد: طبیعتاً مسیر برای ما نیز باید الهام گرفته از این مؤلفه باشد و بر این اساس بایستی زمینه فعالیت هرچه بیشتر پژهشگران و فناوران را فراهم ساخت.
رئیس دانشگاه کردستان با بیان اینکه خوشبختانه طی سنوات اخیر و بعد از انقلاب تأکید بر علم و فناوری بیشتر شده است، افزود: آثار رشد علمی را می‌شود در کشور ملاحظه کرد، اما نباید از خاطر دور داشت که برای اثرگذاری هرچه بهتر نیاز به استمرار، مداومت و سرمایه‌گذاری جامع در زمینه‌های علمی و فناوری هستیم.
وی حرکت رو به جلو و تنها راه توسعه واقعی و درون‌زا در نظام را دستیابی به علم و فناوری دانست و تأکید کرد: علم و فناوری خریدنی نیست و نمی‌توان با پول آن را وارد کرد، بلکه بدست آوردن آن نیازمند تلاش، کار و سرمایه‌گذاری صحیح است.
اخلاقیان با تأکید بر اینکه مهم‌ترین مؤلفه توسعه مردم هستند، یادآور شد: پژوهشگران و نخبان افراد اثرگذار جامعه‌ هستند، لذا بر آنان تکلیف است که جامعه را در مسیر صحیح هدایت کنند.
وی در پایان نقش مدیران در تحقق این مهم را بدیهی دانست و خاطرنشان کرد: مدیران به عنوان قشر تأثیرگذار قادرند تا با تخصیص برنامه‌ها و طرح‌های صحیح و کاربردی مسیر رشدمحور و صحیح ملت را هموار کنند.

منبع: روابط عمومی