همایش زن در پهنه‌ی فرهنگ و تمدن غرب ایران
چهارشنبه، 17 آبان 1396
همایش زن در پهنه‌ی فرهنگ و تمدن غرب ایران
همایش زن در پهنه‌ی فرهنگ و تمدن غرب ایران در نیمه دوم فروردین ماه سال 1397 در دانشگاه کردستان برگزار می‌شود.
رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان در اینباره اظهار کرد: انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران و پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان با هدف بررسی و تبیین جایگاه و نقش تاریخی، اجتماعی و فرهنگی زنان در تاریخ مناطق غربی ایران، ارتقای دانش و آگاهی زنان در مناطق غربی ایران نسبت به حضور تاریخی، و تقویت هویت فردی و اجتماعی زنان در مناطق غربی ایران، همایش ملی زن در پهنه فرهنگ و تمدن غرب ایران را در تاریخ 29 و 30 فروردین ماه 1397 در دانشگاه کردستان برگزار می‌نماید.
قادرزاده افزود: محورهای همایش با حوزه‌ی متنوع مطالعاتی درباره زنان در مقاطع مختلف تاریخ ایران به ویژه در جغرافیای تاریخی مناطق غربی کشور شامل مباحث نظری و روش شناسی، مرتبط با تاریخ منطقه‌ای غرب ایران و تاریخ زنان؛ زنان و تاریخ نگاری (ذکر اخبار زنان در آثار محلی غرب ایران، نقش زنان در نگارش تاریخ منطقه ای غرب ایران، آثار و اسناد و مکتوبات زنان در مناطق غربی ایران)، نقش زنان در سیاست مناطق غربی ایران (زنان در حاکمیت، رخدادهای سیاسی، خاندان های حکومتگر)؛ زنان و اقتصاد (اشتغال، کارآفرینی، مؤسسه‌های اقتصادی، اصناف و بازار، صنایع دستی، سازمان‌های محلی)؛ زنان در اجتماع و فرهنگ (زنان در جامعه ایلی، در جامعهی روستایی، در جامعه شهری، آموزش، تعلیم و تربیت، امنیت و عدالت اجتماعی)؛ زن و مطالعات مردم‌شناسی (آداب و رسوم، هنر و ادبیات، پوشاک، فولکلور، موسیقی محلی، مردم نگاری و مردم شناسی)؛ زنان و آثار و ابنیه تاریخی (معماری، باستان‌شناسی، بناها و اماکن تاریخی)؛ دین (زنان در اساطیر اقوام غرب ایران، زن در فرقه‌ها و مذاهب مناطق غربی ایران، عرفان و تصوف، وقف در مناطق غرب ایران)؛ مطالعات تطبیقی می‌باشد.
پژوهشکده کردستان شناسی و انجمن زنان تاریخ پژوهشگر ایران از عموم نویسندگان و پژوهشگران دعوت بعمل می‌آورد تا با نگارش مقاله در محورهای همایش به شناخت هر چه بیشتر ابعاد و زوایای جایگاه تاریخی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زنان در پهنه تمدن غرب ایران کمک نمایند. زمان ارسال چکیده مقاله 25 آبان ماه می‌باشد و علاقمندان می‌توانند جهت اطلاعات بیشتر به سایت انجمن (www.wahr.ir) مراجعه نمایند.

منبع: پژوهشکده کردستان‌شناسی