عقد تفاهم نامه تحقیقاتی، آموزشی فی مابین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دانشگاه کردستان
چهارشنبه، 8 شهریور 1396
در روز شنبه 4 شهریورماه 1396، تفاهم‌نامه همکاری‌های تحقیقاتی مابین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دانشگاه کردستان با حضور آقای دکتر رسول زارع، معاون پژوهش و فنآوری سازمان تحقیقات، آقای دکتر اخلاقیان، رئیس دانشگاه کردستان، آقای دکتر سدری رئیس و آقای دکتر روحی معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان و مسئولین دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه کردستان و سایر مسئولین پژوهشی دانشگاه، در سالن جلسات ریاست دانشگاه کردستان به امضاء رسید.
با توجه به ضرورت هم‌افزایی توانمندی‌های پژوهشی و با هدف بهبود روند فعالیت‌های تحقیقاتی و کارآفرین کردن دانش‌آموختگان رشته‌های کشاورزی و وجود زمینه‌های علمی مشترک و به منظور ایجاد و گسترش همفکری و همکاری‌های تحقیقاتی- آموزشی، به منظور بهره‌مندی پیوسته و نهادمند از خرد جمعی و ضرورت همکاری بین مؤسسه‌های علمی، آموزشی و پژوهشی برای بالا بردن کمیت و کیفیت فعالیت‌ها و برنامه‌های مشترک، تفاهم‌نامه مذکور تهیه و  تدوین گردید و فی‌مابین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دانشگاه کردستان منعقد شد.
در این مراسم ابتدا آقای دکتر اخلاقیان رئیس دانشگاه کردستان ضمن خیرمقدم و خوشامدگویی به حضور آقای دکتر زارع و سایر مسئولین و حاضران در جلسه مطالب مختصری را پیرامون فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه کردستان بیان کرد و هدف از عقد چنین تفاهم‌نامه‌ای را همکاری‌های مشترک بین سازمان تحقیقات و دانشگاه کردستان  عنوان کرد.
وی در ادامه گفت: برداشتن گام‌های مهم جهت پیشبرد فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه کشاورزی بدون همکاری‌های مستمر مابین مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها به آسانی میسور نیست و لزوم همکاری‌های متقابل در این زمینه واضح و مبرهن بوده و بر هیچکس پوشیده نیست.
نامبرده افزود: امروزه همواره در بخش‌های مختلف همکاری‌های بین‌المللی توصیه می‌شود، اما تا زمانیکه همکاری‌های داخلی نباشد چنین اهدافی قابل تحقق نبوده و عقد چنین تفاهم‌نامه‌هایی تضمین کننده منافع مشترک خواهد بود.
وی در پایان گفت: استفاده از توانائی‌های مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دانشگاه کردستان فرصت خوبی بری پیشرفت فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه کردستان است.
سپس دکتر زارع، معاون پژوهش و فنآوری سازمان تحقیقات، ضمن اظهار خوشحالی از حضور در استان کردستان، به نقش کلیدی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در امنیت غذایی کشور اشاره کرد.
معاون پژوهش و فنآوری سازمان تحقیقات با برشمردن خلاصه‌ای از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی سازمان تحقیقات و موسسات ملی و مراکز استانی تابعه گفت: این اولین تفاهم‌نامه در سطح کشور بعد از تفاهم‌نامه با دانشگاه تهران در حوزه استانی است و می‌توانیم با این تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترکی را در تمامی موسسات مادری، پژوهشگاه‌ها، مراکز و ایستگاه‌های تحقیقاتی در سطح کشور و استان داشته باشیم و بتوانیم در تمامی حوزه‌های زیر مجموعه سازمان همکاری مثمر ثمری با دانشگاه کردستان به انجام برسانیم.
وی در ادامه  گفت: تامین غذای سالم از مباحثی است که توسط دولتمردان و دانشگاه‌های سایر کشورها، پیوسته مورد پیگیری قرار می گیرد  و از مباحث بسیار مهم  بحساب می‌آید، اما  در کشور ما تنها منحصر به سازمان تحقیقات کشاورزی شده و لازم است در این زمینه همکاری‌های لازم با دانشگاه‌ها به انجام رسیده تا این فعالیت‌های از  انسجام کافی برخوردار باشد.
دکتر زارع با تشریح ظرفیت‌های خوب سازمان و وجود اعضاء هیات علمی مجرب و همچنین اساتید و دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی کردستان، پتانسیل سازمان برای همکاری با دانشگاه کردستان را مثبت ارزیابی نمود و خواستار همکاری دوجانبه جدی‌تر این دو مجموعه با هم شد.
دکتر رسول زارع در پایان سخنانش با اشاره به برگزاری کنگره قارچ‌شناسی در دانشگاه کردستان اضافه کرد: برگزاری چنین کنگره‌ای در این حجم نوید بخش وجود پنانسیل‌های زیر بنایی و ارزشمندی  در کردستان است و این پویایی و توانمند بودن دانشگاه کردستان را جهت همکاری با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نشان می‌دهد که مایه خوشحالی و امیدواری است.
سپس آقای دکتر سدری، رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی کردستان نیز مطالبی را در خصوص اهمیت عقد چنین تفاهم‌نامه‌هایی فی‌مابین دانشگاه کردستان و سازمان تحقیقات،  آموزش و ترویج کشاورزی کشور،  بیان نموده و به بحث اولویت‌های تحقیقاتی اشاره کرد و این تفاهم‌نامه را زمینه‌ساز هم‌افزایی و ایجاد بسترهای مناسب جهت همکاری‌های خوب در آینده دانست.
در ادامه جلسه، آقای روحی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی کردستان نیز در سخنانی به بیان اهمیت تفاهم‌نامه پرداخت  و آن را مایه انسجام بیشتر همکاری‌ها و حاکم شدن فضای بهتری جهت بهبود وضع معیشتی کشاورزان و بهره‌برداران بخش کشاورزی استان دانست.
نامبرده در خصوص امنیت غذایی گفت: یکی از مهم‌ترین بحث‌های است که می‌طلبد جامعه دانشگاهی توجه بیشتری به این مقوله مبذول دارد. در زمینه دیم خوشبختانه استان دارای ظرفیت خوبی است  و همکاری و مشارکت در آن می‌تواند موجب توسعه هرچه بیشتر کشاورزی استان باشد.
در ادامه هریک از حاضران در جلسه نقطه نظرات خود را پیرامون اهمیت عقد تفاهم‌نامه مشترک و ضرورت همکاری‌های گسترده تر پژوهشی و آموزشی بیان نمودند.
در پایان جلسه، تفاهم‌نامه توسط آقایان دکتر رسول زارع، معاون پژوهش و فنآوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دکتر اخلاقیان، رئیس دانشگاه کردستان امضاء شد.

منبع: روابط عمومی