بازدید فرماندار بانه از مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی
یکشنبه، 15 مرداد 1396
فرماندار شهرستان بانه روز چهارشنبه 11 مرداد 1396 از مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی بازدید و در دیدار با مدیر مرکز در رابطه با اهداف و فعالیت‌های مرکز بحث و گفتگو کرد. محمد فلاحی هدف از این دیدار را آشنایی بیشتر با طرح‌های پژوهشی، فعالیت‌های انجام شده و برنامه‌های مرکز در راستای ماموریت‌های محوله بیان کرد.
در این جلسه مدیر مرکز خلاصه‌ای از مهمترین طرح‌ها و پروژه‌های مرکز را برای فرماندار تشریح کرد. به گفته وی ماموریت این مرکز، پژوهشی و توسعه‌ای (R&D) است و پس از انجام تحقیق و پژوهش، به کاربردی شدن نتایج آن نیز پرداخته می‌شود. ارائه طرح‌های مدیریت جنگل و اصلاح سیستم‌های جنگلداری موجود با مشارکت مردم محلی در هدفگذاری، برنامه‌ریزی و اجرا محور فعالیت مرکز است. احمد ولی‌پور با اشاره به همکاری مرکز با اداره کل منابع طبیعی استان کردستان، دانشگاه کردستان، سازمان UNDP، GEF/SGP و سازمان‌های مردم نهاد داخلی بیان کرد که طرح‌های بسیار خوبی در راستای حفاظت و احیای جنگل‌های بلوط و بهبود معیشت مردم محلی در نتیجه این همکاری‌ها اجرا شده است و نتایج عملی آن به بهبود زندگی مردم و ارتقای سطح حفاظت جنگل انجامیده است. جایگزینی انرژی خورشیدی به جای مصرف چوب هیزمی، توسعه زنبورداری و باغداری و حمایت از پرورش بز مرخز نمونه‌هایی از فعالیت‌های این مرکز است. اصلاح و ساماندهی سیستم جنگلداری سنتی گلازنی و ثبت دانش بومی گلازنی بعنوان میراث فرهنگی ناملموس در نتیجه پژوهش‌های صورت گرفته در این مرکز محقق شده است.
در این جلسه فرماندار شهرستان بانه پس از آشنایی با طرح‌ها و امکانات مرکز به اهمیت حفاظت از جنگل و محیط زیست اشاره کرد و گفت: با توجه به تحقیقات صورت گرفته و اطلاعات جمع‌آوری شده در مورد جنگل‌ها و مردم محلی در شهریور امسال جشنواره‌ای با عنوان "گلازنی و پرورش بز مرخز" با حضور مسئولان استان و شهرستان و مردم محلی در شهرستان بانه برگزار می‌شود. هدف از برگزاری این جشنواره، نشان دادن اهمیت گلازنی در حفظ جنگل ها و جلوگیری از بیماری‌ها و آفات درختان و همچنین نقش درختان جنگلی در تغذیه بز اصیل مرخز که مولد پشم مرغوب و تولیدات صنایع دستی و اشتغالزایی منطقه است، می‌باشد. محمد فلاحی افزود: این جشنواره به منظور تشویق روستاییان و دامداران به حفظ و صیانت از جنگل ها و احیای صنایع دستی و فرهنگی منطقه با همکاری مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری، بخشداری‌ها، مدیریت جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بانه، در بخش آرمرده برگزار خواهد شد. فلاحی همچنین از آمادگی دولت برای پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره به متقاضیان علاقمند به فعالیت در زمینه صنایع دستی منطقه به ویژه پرورش بز مرخز خبر داد.