رئیس دانشگاه: برجام در توسعه دیپلماسی علمی کشور و رشد علمی آن تاثیرگذار بوده است
چهارشنبه، 4 مرداد 1396
رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به گشایش ارتباطات خارجی برای کشور پس از برجام، آن را در توسعه دیپلماسی علمی و رشد علمی کشور بسیار تاثیرگذار دانست.
فردین اخلاقیان امروز چهارشنبه(4 مرداد) در جلسه شورای روابط بین الملل دانشگاه کردستان و آیین افتتاح مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارس زبانان در دانشگاه کردستان، اظهار کرد: توان علم و فناوری هر کشوری تعیین کننده جایگاه آن دانشگاه در عرصه بین الملل است.
وی افزود: در ایران نیز پس از انقلاب افزایش توان علمی کشور همواره مورد تاکید بوده  و رشد دانشگاه‌ها  و فراهم کردن بستر پیشرفت آنها جزء استراتژی‌های کلی کشور بوده است.
رئیس دانشگاه کردستان عنوان کرد: امروز همه دانشگاه‌ها در حال تلاش برای دستیابی به پژوهش محوری و ایجاد دانشگاه کارآفرین و نسل چهارم هستند که برای دستیابی به این هدف، روابط بین الملل نقش مهمی دارد.
وی تصریح کرد: علم تنها به یک کشور اختصاص ندارد بلکه ذاتا امری بین المللی است و ارتباط علمی جهانیان امری ضروری برای رشد و پیشرفت است.
اخلاقیان با اشاره به اینکه پس از اجرای برجام روابط بین الملل و دیپلماسی در وزارت علوم پیشرفت چشمگیری داشته است، گفت: دانشگاه کردستان نیز پیرو این تغییرات ارتباطات زیادی با دانشگاه‌های کشورهای همسایه و به ویژه اقلیم کردستان داشته است.
وی تصریح کرد: با توسعه دیپلماسی علمی در دانشگاه کردستان شاهد پیشرفت‌های زیادی در وضعیت علمی دانشگاه بوده‌ایم.
رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه در گذشته محدودیت‌های زیادی برای ارتباط علمی با کشورهای همسایه داشتیم، بیان کرد: امروز با رفع این محدودیت‌ها، اخذ دانشجوی خارجی در دانشگاه کردستان بدون هیچ مشکلی انجام می‌شود در حالیکه در گذشته مشکلاتی نظیر اخراج دانشجویان خارجی از دانشگاه و همچنین مشکلاتی در خصوص اخذ دانشجو داشتیم که تبعات نامطلوب زیادی برای کشور داشت.
وی همجواری عراق با کردستان و ارتباطات فرهنگی را فرصتی برای توسعه  دیپلماسی علمی با این کشور دانست و افزود: واگذاری دبیرخانه ارتباط با اقلیم کردستان به دانشگاه کردستان نیز در همین راستا انجام شده که دانشگاه نیز بدون حاشیه و بر اساس وظایف خود برای دستیابی به اهداف دبیرخانه و مسئولیت‌های آن تلاش می‌کند.
در پایان این جلسه مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارس زبانان در دانشگاه کردستان افتتاح شد.

منبع: روابط عمومی