تنها مرکز رسمی کردستان شناسی ایران به پژوهشکده ارتقا یافت
دوشنبه، 25 اردیبهشت 1396
تنها مرکز رسمی کردستان شناسی ایران به پژوهشکده ارتقا یافت
مرکز کردستان شناسی دانشگاه کردستان به پژوهشکده ارتقا یافت و در حال حاضر تنها پژوهشکده رسمی کردستان شناسی در ایران است.
شامگاه دوشنبه(26 اردیبهشت) پس از موافقت اصولی وزارت علوم با ارتقای مرکز کردستان شناسی دانشگاه کردستان به پژوهشکده ارتقا یافت و این پژوهشکده با سه گروه پژوهشی زبان شناسی و ادبیات کردی، گروه پژوهشی مطالعات تاریخ و فرهنگ کردستان، گروه پژوهشی مطالعات راهبردی و توسعه کردستان به عنوان تنها پژوهشکده رسمی کردستان شناسی در ایران فعال است.
آیین افتتاح ارتقای این مرکز با حضور اساتید و اعضای فعال این پژوهشکده برگزار شد و با توجه به اینکه وجود چنین مرکزی در راستای اعتلای زبان و ادبیات کردی که همیشه به نحوی در حاشیه مانده است، بسیار با اهمیت است اساتید و سخنرانان این مراسم از این روز به عنوان روز جشن کردها یاد کردند.
این مرکز از سال 79 باموافقت شورای گسترش آموزش عالی و با گروه زبان شناسی و ادبیات کردی تاسیس شد که تا کنون 8 همایش بین المللی، ملی و منطقه‌ای، 10 طرح پژوهشی ملی و استانی، 5 کارگاه آموزشی، 12 سلسله نشست تخصصی برگزار و 33 عنون کتاب به چاپ رسانده است و 4 کتاب دیگر نیز در دست چاپ دارد.
همچنین 12 عضو هیئت علمی پژوهشی به صورت پاره وقت و 15 پژوهشگر آزاد در این مرکز مشغول به فعالیت هستند.
تاسیس مرکز کردستان شناسی و همچنین رشته ادبیات کردی در دانشگاه کردستان در دوران اصلاحات پایه گذاری شد
رئیس دانشگاه کردستان در این مراسم، اظهار کرد: دانشگاه وظیفه دارد به عنوان نهادی علمی با ابزار علم و تکنولوژی در زمینه‌های علمی، اقتصادی، فرهنگی و ... به جامعه خدمت کند.
فردین اخلاقیان افزود: در گذشته دانشگاه‌ها تنها مراکز آموزشی و تربیتی بودند اما امروز آنچه از دانشگاه‌ها انتظار می‌رود انجام پژوهش است تا از این طریق به جامعه فکر و ایده ارائه کند.
وی عنوان کرد: رشته زبان و ادبیات کردی و همچنین ارتقای مرکز پژوهشی کردستان شناسی به پژوهشکده در راستای خدمت به کردستان و زبان کردی صورت گرفته است.
رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه این پایه گذاری این دو اقدام مهم در دوران اصلاحات بوده است، اعلام کرد: در سال 82 پیشنهاد ایجاد رشته زبان و ادبیات کردی مطرح و به وزارت علوم داده شد که در این مقطع دکتر مصطفی معین وزیر علوم بود و این مهم را تصویب کرد اما در دولت گذشته این مسئله اجرا نشد تا اینکه در دولت روحانی مورد استقبال قرار گرفت و اجرایی شد.
وی با اشاره به اینکه تاسیس مرکز کردستان شناسی دانشگاه کردستان نیز در سال 79 و در دولت اصلاحات صورت گرفت، عنوان کرد: این مرکز در دولت روحانی با قدرت بیشتر فعالیت کرده و هم اکنون نیز به پژوهشکده ارتقا یافت.
پژوهشکده کردستان شناسی نقش اساسی در معرفی زبان و ادبیات کردی دارد
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان اظهار کرد: مرکز پژوهشی کردستان شناسی همواره مامن همه دلسوزان عرصه زبان و ادبیات کردی بوده است و اکنون که به پژوهشکده ارتقا یافته است، بیش از پیش در راستای خدمت به کرد و کردستان با حضور فعالان این عرصه تلاش خواهد کرد.
امید قادرزاده افزود: دانشگاه کردستان امروز به این بلوغ رسیده است که محرک پیشرفت کردستان باشد و مدلی تازه برای پیشرفت و توسعه کردستان با حضور اساتید و صاحبنظران ارائه دهد.
وی ضمن تقدیر از پشتیبانی‌های مسئولین استان و همچنین مسئولان دانشگاه کردستان از فعالیت این مرکز، خاطرنشان کرد: تا زمانیکه این پشتیبانی‌ها ادامه داشته باشد، این مرکز همچنان فعال و پویا به کار خود در چارچوب اهداف و آرمان‌ها ادامه خواهد داد.
شناساندن اسطوره‌های فرهنگ کردی از جمله وظایف پژوهشکده کردستان شناسی است.

منبع: روابط عمومی