تنها مرکز رسمی کردستان شناسی ایران به پژوهشکده ارتقا یافت
دوشنبه، 25 اردیبهشت 1396
مرکز کردستان شناسی دانشگاه کردستان به پژوهشکده ارتقا یافت و در حال حاضر تنها پژوهشکده رسمی کردستان شناسی در ایران است.
شامگاه دوشنبه(26 اردیبهشت) پس از موافقت اصولی وزارت علوم با ارتقای مرکز کردستان شناسی دانشگاه کردستان به پژوهشکده ارتقا یافت و این پژوهشکده با سه گروه پژوهشی زبان شناسی و ادبیات کردی، گروه پژوهشی مطالعات تاریخ و فرهنگ کردستان، گروه پژوهشی مطالعات راهبردی و توسعه کردستان به عنوان تنها پژوهشکده رسمی کردستان شناسی در ایران فعال است.
آیین افتتاح ارتقای این مرکز با حضور اساتید و اعضای فعال این پژوهشکده برگزار شد و با توجه به اینکه وجود چنین مرکزی در راستای اعتلای زبان و ادبیات کردی که همیشه به نحوی در حاشیه مانده است، بسیار با اهمیت است اساتید و سخنرانان این مراسم از این روز به عنوان روز جشن کردها یاد کردند.
این مرکز از سال 79 باموافقت شورای گسترش آموزش عالی و با گروه زبان شناسی و ادبیات کردی تاسیس شد که تا کنون 8 همایش بین المللی، ملی و منطقه‌ای، 10 طرح پژوهشی ملی و استانی، 5 کارگاه آموزشی، 12 سلسله نشست تخصصی برگزار و 33 عنون کتاب به چاپ رسانده است و 4 کتاب دیگر نیز در دست چاپ دارد.
همچنین 12 عضو هیئت علمی پژوهشی به صورت پاره وقت و 15 پژوهشگر آزاد در این مرکز مشغول به فعالیت هستند.
تاسیس مرکز کردستان شناسی و همچنین رشته ادبیات کردی در دانشگاه کردستان در دوران اصلاحات پایه گذاری شد
رئیس دانشگاه کردستان در این مراسم، اظهار کرد: دانشگاه وظیفه دارد به عنوان نهادی علمی با ابزار علم و تکنولوژی در زمینه‌های علمی، اقتصادی، فرهنگی و ... به جامعه خدمت کند.
فردین اخلاقیان افزود: در گذشته دانشگاه‌ها تنها مراکز آموزشی و تربیتی بودند اما امروز آنچه از دانشگاه‌ها انتظار می‌رود انجام پژوهش است تا از این طریق به جامعه فکر و ایده ارائه کند.
وی عنوان کرد: رشته زبان و ادبیات کردی و همچنین ارتقای مرکز پژوهشی کردستان شناسی به پژوهشکده در راستای خدمت به کردستان و زبان کردی صورت گرفته است.
رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه این پایه گذاری این دو اقدام مهم در دوران اصلاحات بوده است، اعلام کرد: در سال 82 پیشنهاد ایجاد رشته زبان و ادبیات کردی مطرح و به وزارت علوم داده شد که در این مقطع دکتر مصطفی معین وزیر علوم بود و این مهم را تصویب کرد اما در دولت گذشته این مسئله اجرا نشد تا اینکه در دولت روحانی مورد استقبال قرار گرفت و اجرایی شد.
وی با اشاره به اینکه تاسیس مرکز کردستان شناسی دانشگاه کردستان نیز در سال 79 و در دولت اصلاحات صورت گرفت، عنوان کرد: این مرکز در دولت روحانی با قدرت بیشتر فعالیت کرده و هم اکنون نیز به پژوهشکده ارتقا یافت.
پژوهشکده کردستان شناسی نقش اساسی در معرفی زبان و ادبیات کردی دارد
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان اظهار کرد: مرکز پژوهشی کردستان شناسی همواره مامن همه دلسوزان عرصه زبان و ادبیات کردی بوده است و اکنون که به پژوهشکده ارتقا یافته است، بیش از پیش در راستای خدمت به کرد و کردستان با حضور فعالان این عرصه تلاش خواهد کرد.
امید قادرزاده افزود: دانشگاه کردستان امروز به این بلوغ رسیده است که محرک پیشرفت کردستان باشد و مدلی تازه برای پیشرفت و توسعه کردستان با حضور اساتید و صاحبنظران ارائه دهد.
وی ضمن تقدیر از پشتیبانی‌های مسئولین استان و همچنین مسئولان دانشگاه کردستان از فعالیت این مرکز، خاطرنشان کرد: تا زمانیکه این پشتیبانی‌ها ادامه داشته باشد، این مرکز همچنان فعال و پویا به کار خود در چارچوب اهداف و آرمان‌ها ادامه خواهد داد.
شناساندن اسطوره‌های فرهنگ کردی از جمله وظایف پژوهشکده کردستان شناسی است.

منبع: روابط عمومی

سال جاری 1949828