اختتامیه جشنواره قرآن و عترت دانشگاه کردستان برگزار شد
سه‌شنبه، 17 اسفند 1395
اختتامیه جشنواره قرآن و عترت دانشگاه کردستان برگزار شد
اختتامیه جشنواره قرآن و عترت دانشگاه کردستان برگزار شد جشنواره قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه کردستان با معرفی نفرات برتر و تجلیل از فعالان این عرصه به کار خود پایان داد. اختتامیه سی و دومین جشنواره قرآن و عترت دوره ی درون دانشگاهی شامگاه امروز سه شنبه در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد. این جشنواره هر ساله در سه مرحله دانشگاهی، منطقه‌ای و سراسری بین دانشجویان دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سراسر کشور برگزار می شود. این جشنواره شامل بخش های آوایی، معارفی، هنری، ادبی، پژوهشی و فناوری است که در مجموع 6 بخش و 35 رشته است. این جشنواره بزرگترین جشنواره دینی و مذهبی دانشجویان کشور است که هدف از برگزاری آن ترویج و پشتیبانی از فعالیت های دینی و قرآنی در دانشگاه های سراسر کشور است. بخش آوایی این دوره از مسابقات در رشته های تلاوت تحقیق، تلاوت ترتیل، حفظ 5 جزء، حفظ 10جزء، حفظ 20 جزء، حفظ کل، دعا و مناجات خوانی، اذان و تواشیح برگزار شد. همچنین بخش کتبی این مسابقات شامل مفاهیم نهج‌البلاغه، مفاهیم صحیفه سجادیه، حفظ موضوعی قرآن کریم، آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن، آشنایی با احادیث اهل بیت(علیهم السلام)، آشنایی با سیره معصومین(علیهم السلام)، احکام ، و پرسمان معارفی است. در بخش پژوهشی هم شرکت کنندگان در رشته های مقاله نویسی، بررسی و نقد کتاب و تلخیص کتاب با یکدیگر به رقابت پرداختند. بخش ادبی مسابقات در رشته های شعر، داستان و فیلنامه نویسی و نمایشنامه نویسی برگزار شد. برگزیدگان هر رشته علاوه بر راهیابی به مرحله منطقه ای یا کشوری از جوایزی که برای این دوره از مسابقات در نظر گرفته شده است بهره مند می شوند. مجمع قرآنی دانشگاه کردستان تشکیل می شود معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان گفت: در جهت رونق بخشی به فعالیت های مذهبی و آئینی دانشگاه کردستان، تشکیل مجمع قرآنی را در دستور کار داریم. روشن خوشنوازی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان در این مراسم با بیان اینکه حضور قرآن در زندگی برکت می آورد، گفت: قرآن را نه به عنوان یک فوق برنامه بلکه باید به عنوان امری اصلی در جایگاه اول قرار دهیم. وی با بیان اینکه قرآن علاوه بر آنکه کتاب هدایت است به جهت کمک به عقلانیت بشر آمده و جهت را به انسان نشان می دهد، گفت: قرآن کتاب خاتم و آخرین فرستاده ای است که از سوی خداوند برای بشر فرستاده شده و هرآنچه برای هدایت و شناخت بشر از رموز و اسرار هستی لازم است در آن نهفته شده است.معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ کردستان با بیان اینکه عقلانیت و قرآن لازم و ملزوم یکدیگر هستند، گفت: یکی از مشکلات جامعه بشریت عدم توجه مناسب و کافی به این دو موهبتی است که خداوند در خلقت انسان قرار داده، است.خوشنوازی با اشاره به نقش دانشگاه در توسعه قرآن و شناخت آن، گفت: وظیفه دانشگاه ها برای امور قرآنی متفاوت است و باید عمیقا نسبت به شناخت و معرفی این کتاب آسمانی توجه شود. معاون فرهنگی دانشگاه کردستان اظهارکرد: ما با تمام وجودتلاش می کنیم که خادمان وخدمت گزاران خوبی درزمینه ی قرآنی باشیم و در جهت رونق بخشی به فعالیت های دینی پیگیر تشکیل مجمع قرآنی در دانشگاه کردستان هستیم. وی اعلام کرد: در این دوره از مسابقات 187 نفر در سی و پنج رشته و 6 بخش مختلف حضور داشتند. دکترخوشنوازی درپایان گفت: امکانات لازم برای حضور درخشان برگزیدگان در مراحل منطقه ای و کشوری در اختیار آنان قرار می گیرد.