گرایش‌های مقطع کارشناسی
1.    گرایش مکانیک
2.    گرایش مکاترونیک: لغت مکاترونیک ترکیبی از کلمات "مکا" از لغت مکانیزم و "ترونیک" از لغت الکترونیک می‌باشد. این رشته جهت طراحی، تحلیل و به‌کارگیری محصولات و ماشین‌آلات هوشمند ارائه‌شده است.
دانشجویان در مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک مطابق با سرفصل تدوین‌شده توسط دفتر برنامه‌ریزی وزارت علوم، مستلزم به گذراندن واحدهای درسی تا سقف 140 واحد می‌باشند.
گرایش‌های مقطع کارشناسی ارشد
1.    گرایش طراحی کاربردی:
رشته‌ی مهندسی مکانیک گرایش طراحی کاربردی، به بررسی انواع نیروها، حرکت‌ها و تأثیر آن‌ها بر اجزای مختلف ماشین و طراحی خلاقانه و بهینه‌ی مکانیزم‌ها در زمینه‌های سیستم‌های دینامیکی و کنترل، صنایع خودرو، هوافضا، رباتیک، بیومکانیک، تحلیل و طراحی سیستم‌های مکانیکی و همچنین نانو فناوری، مواد و سایر زمینه‌ها می‌پردازد.
دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد گرایش طراحی کاربردی، مستلزم به گذراندن واحدهای درسی تا سقف 32 واحد می‌باشند.

2.    گرایش تبدیل انرژی:
رشته مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، به تجزیه‌وتحلیل مسائل مختلف در زمینه‌های گوناگون مانند سیالات، انتقال حرارت، تبدیل انرژی، احتراق، تهویه و محیط‌زیست، هوافضا، علوم دریایی، خودرو و زمینه‌های متعدد دیگر می‌پردازد و همچنین تحلیل و طراحی سیستم‌ها از دیدگاه حرارتی و سیالاتی را مدنظر دارد.
 دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد گرایش تبدیل انرژی، مستلزم به گذراندن واحدهای درسی تا سقف 32 واحد می‌باشند.

کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها
کارگاه‌ها: